Vesti

Rekonstrukcija odeljenja ortopedije

Odeljenje ortopedije u Opštoj bolnici u Požarevcu nakon radova koji su trajali dva meseca, ponovo će moći da primi pacijente.

Odeljenje ortopedije je u prethodna dva meseca rekonstruisano, a urađeni su novi podovi, okrečene sobe, nova kupatila i zamenjena je dotrajala stolarija.

“Doneta je odluka da se počne od ovog odeljenja, koje je zaista propalo, iako nas u narednom periodu očekuje rekonstrukcija ove zgrade, za koju već postoji projekat koji je nekih 90% već urađen. Radovi su urađeni uz pomoć brojnih donacija, a pre svega pojedinaca, kompanija u gradu i opština Veliko Gradište, Žagubica i Golubac”, navodi direktor ove zdravstvene ustanove, Draško Dačić.

Direktor napominje da je ovo odeljenje koje prima 40 pacijenata i na kom se rade najsloženiji zahvati.

 

“Rade se proteze kuka i kolena, a poznato je da za takve operacije postoje liste čekanja na nivou cele države. Prošle godine smo preuzeli deo pacijenata i sa listi čekanja iz Beograda. Ono što je poseban uspeha je da je dobra organizacija. Tokom prošle godine, uvećali smo broj ortopedskih operacija za 20% u odnosu na 2022. godinu, a po proekcijama i po našemu planu ove godine, dakle 2024., očekujemo da imamo još veći broj operacija”.

Opšta bolnica trenutno, kako kaže direktor ima dovoljno ortopeda, ali i dovoljan broj odobrenih specijalizacija.

Nakon rekonstrukcije ovog odeljenja, radi se rekonstrukcija 14 kupatila na spratu iznad, kako ne bi došlo do ostećenja donjeg sprata koji je rekonstruisan.

Dačić navodi da se u narednom periodu svakako očekuje rekonstrukcija čitave stare zgrade bolnice, ali da će za istu biti svakako potrebna pomoć Ministarstva zdravlja.

“Radimo sve što je u našoj moći da, trenutno stanje, zadržimo da bude pristojno, pre svega pacijentima kojima je već dovoljno teško, da im koliko toliko bude ugodno dok borave u bolnici”, zaključio je Dačić.

Izvor: Boom93